ISCOMS 2019 (NL)

ISCOMS wordt jaarlijks in het UMCG georganiseerd en trekt meer dan 700 studenten uit bijna 70 verschillende landen. ISCOMS biedt workshops en masterclasses aan om de onderzoeksvaardigheden te verbeteren en organiseert keynote lectures op het raakvlak van alle (bio)medische vakgebieden. ISCOMS is hét toonaangevende (bio)medische studentencongres van de wereld!

Wil jij jezelf verder ontwikkelen op organisatorisch gebied en wil je bestuurlijke ervaring opdoen? ISCOMS is de uitgelezen kans!

Secretaris

De secretaris is verantwoordelijk voor het registratieprogramma van het congres, Congrezzo. Op het congres ben je verder het hoofd van de registratiebalie, de eerste plek die de deelnemers en andere genodigden zullen zien. Gedurende het jaar ben je verantwoordelijk voor de notulen, de agenda van bestuur, Vrienden van ISCOMS en de communicatie naar de commissies toe.

Penningmeester

Het eerste halfjaar stel je de begroting op voor het congres. Het tweede halfjaar staat in het teken van deelnemerscontact over betalingen en refunds. Tijdens het congres ben jij verantwoordelijk voor het kasbeleid en sta je samen met de secretaris achter de balie. Gedurende het jaar verzorg je verder de boekhouding en de incasso’s en heb je intensief contact met de financiële afdeling van het UMCG.

Scientific Programme

Als voorzitter van de Scientific Programme ben je verantwoordelijk voor het wetenschappelijke programma van ISCOMS, het inhoudelijke gedeelte van het congres. Samen met je commissie leden zorg je ervoor dat er innovatieve workshops, een interactieve operatie en keynote lectures, bijvoorbeeld van Nobelprijswinnaren, zijn. Daarnaast verzorgt iemand uit je commissie de pre-course, de dag voordat het congres echt begint. Tot slot ben jij verantwoordelijk voor de aanname en de indeling van alle studentpresentaties op ISCOMS.

Sponsors & Fundraising

Al het geld wat vanbuiten het UMCG binnenkomt, wordt binnengehaald door de commissie Sponsors & Fundraising. Je bent verantwoordelijk voor de sponsorcontracten en de aanvragen bij fondsen. Met het geld dat jij ophaalt kunnen de extra activiteiten georganiseerd worden die ISCOMS zo leuk maken. Verder verzorg je de inhoud van de congrestassen, regel je abonnementen bij toonaangevende magazine, zoals the Nature en the New England Journal of Medicine, zorg je voor interactieve sponsorstands en organiseer je de netwerklunch.

International Contacts

Samen met je commissie ben je als IC voorzitter verantwoordelijk voor alle promotie in het buitenland. Daarbij maken wij gebruik van onze contacten binnen het UMCG en de ambassadors, oud-deelnemers van ISCOMS die promotie voor ons maken over de gehele wereld. Verder ben je verantwoordelijk voor alle social media, denk aan Snapchat, Google+ en Instagram. Om te zorgen dat alle deelnemers een visum krijgen om naar ISCOMS te komen, heb je als voorzitter veel contact met ambassades over de hele wereld.

Hosting & Logistics

Als voorzitter van Hosting & Logistics ben je verantwoordelijk voor alle logistieke aspecten van ISCOMS. Je hebt intensief contact met het UMCG, zorgt voor het draaiboek en de huisvesting van alle deelnemers. Verder verzorg je het sociaal programma tijdens ISCOMS, zoals het formal dinner en de World Wide ISCOMS Night, maar ook de sociale activiteiten door het jaar heen met Organising Committee.

Public Relations

Alle banners, posters en flyers die afgelopen jaar zijn verspreid, zijn gemaakt door de Public Relations commissie. Met als hoogtepunt van al het drukwerk het Book of Abstracts, het boek met alle informatie rondom ISCOMS en alle presenterende abstracts. Verder ben je verantwoordelijk voor de promotie binnen Nederland en verzorg je de promotiefilm en –stunt.

Research & Development

Als voorzitter Research & Development ben je voornamelijk bezig met innovatie; hoe kun je ISCOMS nog beter maken en vooraanstaand houden? Samen met je commissie wordt er veel gebrainstormd, jaar overschrijdende plannen bedacht en verzorg je het uiterlijk van de website en de app. Ook ben je bezig met een internationaal netwerk van studenten congressen, genaamd FIRM Student Congresses. Verder ben je verantwoordelijk voor het contact met onze partnercongressen, die over de hele wereld zitten.

Lijkt het jou leuk om volgend jaar een van bovenstaande functies uit te voeren? Kom naar de bestuursinteresseborrel op dinsdag 29 mei van 17.00-19.00 op ons hok (huisje bij de Medische Faculteit)! Mocht je vragen hebben of een oriënterend gesprek willen met Eva Ensink (voorzitter ISCOMS 2019) of met een van de huidige bestuursleden, kun je altijd mailen naar iscoms2019@gmail.com of bellen naar 06-48122714.